Szanics Edit (+36 30 418 4549) Pántya Tamás (+36 30 412 3061)
Menü

Látnivalók

Fekete-hegyi kilátó:

Körülbelül 2,5-3 órás közepes nehézségű túra. A kilátóból gyönyörű panoráma nyílik az egész hegyközre. Túra cipő ajánlott.

Kis-parti túra:

Körülbelül 2-2,5 órás túra könnyű terepen. Akár kisebb gyerekekkel is teljesíthető.

Országos Kéktúra:

Az Országos Kéktúra útvonala keresztül halad Vágáshután.

István kúti vadászház:

Kocsival a rostalói erdészeti házakig, majd onnan 1,5 órás gyalogtúra az Ördög völgyön keresztül a vadászházig. Közepes nehézségű terepen, túracipő vagy bakancs ajánlott.

Lutherán bánya:

Külszíni kőbánya ahol anno sírköveket faragtak. A fejtés során a mester belevéste a munka kezdetét és végét, valamint a magyar címert a sziklafalba. Vendégházunktól a bánya körülbelül 1órai gyalogútra van de össze lehet kötni a túrát az Ó-bányával. Így akár 2 órásra lehet bővíteni az utat a gyönyörű erdei környezetben. Közepes nehézségű terep.

Megyer-hegyi tengerszem:

Mintha nem is Magyarországon, hanem “Csodaországban” lennénk olyan panoráma tárul elénk mikor megpillantjuk a tengerszemet. Sárospatak előtt található a kiépített parkoló és onnan 1,5 órás gyalogút vezet az erdőn keresztül a tengerszemhez. Vendégházunktól 40 perc autóval.

Sárospatak vára:

Vendégházunktól 40 perces autóútra van Sárospatak, ez a történelmi település. A vár és a körülötte elterülő park a Bodrog folyó partján terül el és egész évben látogatható. A nevezetesség legszebb része a gyönyörű Vörös-torony.

Füzérradványi Károlyi kastély és park:

Vendégházunktól 10 perces autóút után akár félnapos sétát is tehetünk a gyönyörűen helyreállított parkban, ahol 350 éves platánfákat és hatalmas tulipánfákat csodálhatunk meg. Igény szerint a kastélyban részt vehetünk egy félórás tárlatvezetésen.

Kőkapu:

A híres Károlyi család kedvenc vadászkastélya volt. Egyik megállóhelye a Pálházai Kisvonatnak, sok túraútvonal és a Páfrány Tanösvény kiinduló pontja. Található itt egy szobor park, színvonalas játszótér, valamint az Áfonyás tó. Nagyon ajánlott kisgyerekes családoknak kisebb túraként.

Füzér vára:

Vendégházunktól 20 perces autóútra található a most felújított Fűzéri vár. A faluból gyalogosan körülbelül 45 perc alatt érhető el a vár. A felső parkolóból mindössze 20 perc alatt.

Pálházai Erdészeti Kisvasút:

Pálházától Rostallóig  közlekedik a Zempléni Tájvédelmi Körzet legszebb részein, a Kemence patak völgyében .Áprilistól október végéig naponta háromszor közlekedik. Az út oda-vissza 2 órát vesz igénybe és közben egy erdészeti kiállítás is megtekinthető.

Hollóháza porcelángyár és múzeum:

Vendégházunktól 30 perces autóútra található a világhírű porcelángyár és múzeum. Vasárnap és hétfő kivételével egész évben látogatható. Érdekessége, hogy akár azt is ki tudjuk próbálni milyen porcelánt festeni.

Zemplén kalandpark:

Sátoraljaújhely tőlünk 20 percre fekszik. A város felett található a Zemplén Kalandpark, felnőttek és gyerekek kedvenc szórakozási helye. Sípálya, libegő, bobpálya, hófánk, mászófal, különböző nehézségű kötélpálya várja a szórakozni és egy kis izgalomra vágyó vendégeket.

Mentés